Casal de Sant Pere | Club Basquet Sant Pere Terrassa
15041
page-template-default,page,page-id-15041,page-parent,page-child,parent-pageid-14997,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Club Basquet Sant Pere Terrassa

L’any 1945 els joves d’Acció Catòlica del Centre Parroquial de Sant Pere (Casal de Sant Pere), amb Roc García al capdavant, van fundar el primer equip del Sant Pere; anomenat Jóvenes de Acción Católica Española (J.A.C.E.) Sant Pere, emmarcat en uns temps de dictadura franquista i sota les normatives del règim dictatorial.

 

Aquest grup de joves que van formar el Sant Pere van aconseguir habilitar el pati del centre com a terreny de joc, tot i que era de terra, inaugurant aquest espai el 2 de desembre de 1945. Hi havia dos equips i degut a la gran afició que van generar Acció Catòlica va decidir integrar-los com a secció de bàsquet. Cal afegir que no competien en cap competició oficial, només jugant partits amistosos.

La temporada 1949-50 va ser un èxit total per al Sant Pere. L’equip debutà a la Primera Divisió del Campionat Diocesà i se’n va proclamar campió, sense perdre ni un partit en tota la Lliga.

 

L’any 1953 l’esquadra del Casal inaugura un terreny de joc de ciment, concretament el 30 d’Agost de 1953.

 

La temporada 1955-56 serà recordada pel fet que el Sant Pere va aconseguir la segona posició de Primera categoria, un mèrit que li va permetre jugar la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional. Va perdre la promoció d’ascens pero per primera vegada un equip egarenc es va quedar a les portes de jugar a una divisó d’àmbit nacional. L’equip estava entrenat pel popular Sostres, conegut com a “Pipes”.

La temporada 1966-67, on el Sant Pere juga a Primera categoria de la Lliga Di ocesana, el Sant Pere crea el seu primer equip femení, que serà l’embri ó per consolidar el bàsquet femení a Terrassa, i el seu primer any obté bons resultats esportius amb un ascens de categoria.

 

Podeu visitar el seu lloc web a http://www.cbsantpereterrassa.com/

Equips Temporada 2019-2020
PRE-MINI MIXTE E (COMPETICIO). | C.B. SANT PERE TERRASSA
C.C. SEGONA CATEGORIA MASC. | C.B. SANT PERE – SOLMANIA
C.C. SOTS-25 MASCULI A | C.B. SANT PERE TERRASSA
C.C. JUNIOR MASC. INTERTERRIT. | C.B. SANT PERE VERMELL
C.C. JUNIOR MASC. NIVELL A | C.B. SANT PERE BLANC
C.C. INFANTIL MASCULI INTERTERRITORIAL | C.B. SANT PERE VERMELL
C.T. INFANTIL MASC. PROMOCIO | C.B. SANT PERE BLANC
C.T. PRE-INFANTIL MASC. | C.B. SANT PERE TERRASSA
C.T. INFANTIL FEMENI | C.B. SANT PERE FEMENI

Font: Federació Catalana de Basquetbol (www.basquetcatala.cat)

setembre, 2020

No hi ha actes

X