Casal de Sant Pere | Història
15021
page-template-default,page,page-id-15021,page-child,parent-pageid-15000,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive,cookies-not-set

Història

L’actual Casal de Sant Pere neix el 18 de març de 1930 de la mà de la Parròquia del mateix nom i amb la denominació de “Casal Popular de la Parròquia de Sant Pere”.

 

Està situat al bell mig de l’antic poble de Sant Pere, que enguany celebra el 450è aniversari de la creació de la Universitat Forana separada de la Terrassa.

 

El Nadal de l’any 1929 un grup de joves de la parròquia, demanen al rector Mn. Josep Homs, un lloc per a poder representar uns “Pastorets”. La representació va tenir lloc en els baixos d’un local del carrer Major concretament en el núm. 63. Va ser tal èxit assolit i la insistència dels joves, noies i nois de la parròquia, militants d’Acció Catòlica per tal de poder gaudir d’uns locals per a fer activitats de lleure, esbarjo i també com a continuïtat de les tasques parroquials que finalment la parròquia cedeix uns locals.

A partir d’aquí el Casal va agafant vida pròpia amb el teatre, de moment sense una sala explícita per a dur a terme les representacions, però la il·lusió per poder representar les obres que després de molts dies i hores d’assaig acudien els familiars i amics a visionar-les, el goig era tant que suplia les mancances per falta d’un local adequat, això si en aquell temps els nois feien obres sols i les noies soles, és a dir que no es barrejaven. En l’actualitat el nom del grup de teatre és “PAM teatre” també les nostres instal·lacions acullen el grup de teatre “Qollunaka”.

 

L’altre activitat molt important en la història de l’entitat és el bàsquet que es va iniciar en un espai terrós situat al darrera de la finca. Actualment amb unes instal·lacions modernitzades i amb totes les comoditats que demana la societat actual. 13 són els equips actuals en competició.

Els anys han demostrat que les activitats principals de l’entitat han estat el bàsquet i el teatre, tot i que els primers anys s’hi feia també Catecisme i altres activitats parroquials, s’hi celebraven també les festes tradicionals i es participava de forma molt activa en la Festa Major del barri.
Més endavant es va crear l’Esbart Vallaparadís que al cap dels anys i per desavinences amb el vicari de l’època va marxar cap “El Centro Social Catòlico”, no obstant en l’actualitat l’entitat torna a comptar amb un esbart, l’Esbart Dansaire del Vallès que té la seva seu social en els nostres locals.

 

Com que la vida és un moviment canviant i constant el temps actual fa que algunes activitats que s’havien realitzat anys enrera ara hagin estat substituïdes per unes altres com l’actual “Slot” i que compta entre els seus participants amb els campions del Món i d’Europa.

El Casal organitza amb una comissió especial el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, iniciat el 27 de març de l’any 1966 i que actualment està organitzant la XLVena edició.

 

 

 

Com es pot veure en aquest breu resum, l’entitat està viva i vol continuar així durant molt anys per ser un referent en la nostra ciutat i contribuir a que el nom de Terrassa sigui conegut arreu.

X